Minut on nimetty aluevaaliehdokkaaksi!

Uudenmaan Vihreät on nimennyt minut ensi kevään aluevaaleihin ehdokkaaksi, Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella*.

Yksityiskohtia sotealalla on paljon. Miten ja missä ja minkälaisia ovat palvelut? Lastensuojelun, vanhustenhoidon tai esimerkiksi vammaispalveluiden osalta kirjo on lähes loputon. Suuria, ihmiselämän kokoisia kysymyksiä on niin paljon. Olen haasteen edessä nöyränä ja lupaan työskennellä tutkitun tiedon ja parhaan mahdollisen saatavilla olevan datan pohjalta suurella sydämellä.

Haluan, että kaikki hyvinvointialueen toiminta on ekologista, ihmisarvoa kunnioittavaa ja huomioi asukkaiden monimuotoisuuden ja jokaisen yksilön tarpeet parhaalla mahdollisella tavalla.

Rahoituksen haasteisiin ovat ratkaisun avaimet hyvinvointialueella itsellään – sekä valtionhallinnossa, jonka on ymmärrettävä säästöjen seuraukset. Kuinka paljon palveluista voidaan jatkossa tuottaa etänä, liikkuvilla ratkaisuilla, sekä terveysteknologiaa hyödyntämällä, on vielä ratkaistava. Työntekijät ansaitsevat toimivat ratkaisut ja aikaa kohdata ihmisen. Tehdään alueestamme parempi ja houkutteleva työnantaja.

*Keski-Uudenmaan hva kattaa siis Hyvinkään lisäksi, Mäntsälän, Nurmijärven, Tuusulan, Järvenpään ja Pornaisten kunnat ja vastaa em. Kuntien sosiaali- terveys ja pelastuspalveluista. Ainakin vielä näissä vaaleissa jako on tämänkaltainen, vaikka hyvinvointialueiden määrä melko varmasti tulee jossain vaiheessa laskemaan, sen spekulointi on nyt turhaa. Näiden kuntien asukkaat äänestävät 69 aluevaltuutettua, joiden tehtävänä on päättää alueen palveluista ja niiden järjestämisestä. Vaalipäivä on 13.4.2025.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *