Pienten kulttuuritapahtumien kaupunki

Rockfestien jätettyä kaupunki, olemme palanneet takaisin pienten sarjaan. Ainakin mitä tulee tapahtumapuolelle. Tokihan meillä on monenlaista pientä tapahtumaa ainakin vielä toistaiseksi – mutta kokoluokassaan ne kilpailevat suurimman osan suomalaisista kaupungeista kanssa. Olemme palanneet 2000 luvun alkuun, jolloin emme erottuneet eduksemme tai toisistamme useimpien kaupunkien kanssa.

Meillä on kuitenkin ilahduttavaa, vähän erilaista kulttuuritarjontaa, kuten vaikka kesäklassista torilla, ite- taidepuisto middle of nowhere ja elofolk. Sekä toisaalta urheilujuhlaa niin moottoripuistossa kuin pesäpallostadionillakin.

Nytkin meillä on sekä kesäterassi, että kulttuuriterassi, jotka tarjoavat vaihtelevasti ohjelmaa kesäiltoihin. Villatehtaalla oli kesäjuhlat, jotka korvasivat aikaisemmat pikkufestarit, joita on useana kesänä ollut eri nimillä ja yrittäjillä. Tavallaan kokoluokka siis kannattelee, että ei kannattele, kun useampi yrittäjä on joutunut lopettamaan, mutta uusi on aina ollut valmis kokeilemaan.

Hyvinkää onkin ehkä juuri hankalan kynnyksen kohdalla mitä tulee kokoonsa ja asiakaspotentiaaliinsa. Meillä olisi kulttuurin ja ohjelmatarjonnan nälkäistä kaupunkilaista, mutta ei ihan mille tahansa konseptille – tai mihin tahansa hintaan. Samalla on kiinnostavaa nähdä mitä red carpetille tapahtuu jatkossa. Riittääkö elokuvafestivaalille ja sen konserteille kysyntää nykymuodossa vai ei?

Löytävätkö ihmiset ja sekä ulkopaikkakuntalaiset näihin meidän tapahtumiimme? En ole kieltämättä kovinkaan paljon nähnyt näitä tapahtumista tai terasseista juttua esim Aamupostissa – joskaan se ei tietenkään tavoita kaikkia. Samaan aikaan kun sosiaalisten medioiden toimintaa on säädetty suuntaan, jossa sivujen oma näkyvyys on jatkuvasti pienempää – ja paikallismedian lukijamäärä laskee. Alkaa olla oikea haaste tavoittaa mahdolliset kävijät ja asiakkaat. Kaupunki toki postitti keväällä kaikkien koteihin lehden, jossa myös kesätapahtumista oli juttua – pitäisikö jotain tämän suuntaista kulttuurijulkaisemista harrastaa jatkossa useamminkin?

Ennenhän mainosjulisteita näkyi myös katukuvassa, voisikohan meillä sijaita jossain keskustassa eräänlainen ”vapaa” mainosseinä juuri tapahtumia, yhdistyksiä ja kulttuurimenoja varten?


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *