Niko

BIO: 
Minun juureni ovat vahvasti uudenmaan kuohkeassa maaperässä. Lapsuuteni kotimaisemat ovat olleet Nurmijärveläistä metsä- ja peltoaukeaa, mutta myös seiskan raitiovaunua ja Aleksanterinkadun jouluvaloja. Suvun tarinaa on kirjoitettu myös pohjoisella Pirkanmaalla, Virroilla – jossa lapsuuteni kesät maistuivat metsämansikoilta ja laiturin alla liplatti lämmin järvivesi. 
 

Muutin lopulta vaiheiden jälkeen Hyvinkäälle, lopulta aika sattumanvaraisesti. Satuin tuntemaan muutamia Hyvinkääläisiä ikätovereita, sekä olin hakeutumassa opiskelemaan johonkin radanvarren kaupungeista, joista lopulta päädyin opiskelemaan Riihimäelle. Hyvinkäältä minulla ei kuitenkaan ollut kiire minnekään. 

Opinnoissa minusta tuli viestinnän tekijä, jonka lisäksi olen ennättänyt lukea myös suunnittelutekniikkaa. Töiden kautta olen perehtynyt esimerkiksi asiakaspalveluun, liikenteeseen, kaupunkisuunnitteluun ja paikkatietoihin – näistä suurimman osan Hyvinkään kaupungin palveluksessa. Kulttuuriyhdistyksen kautta kolusimme tapahtumia ja tuotimme mm musiikkiohjelmaa pääkaupunkiseudun paikalliskanavalle kaapelitelevisioon. Vielä kun tästä kaikesta olisi maksettu palkkaa 🙂 

 Minulle, kuten sukupolvelleni tyypillistä, on uran pirstaleisuus. Olen ollut suurimman osan aikuisiästäni opiskelujen tai määräaikaisten töiden päällä, hetken aikaa myös ihan vain työnhakijana. Olen kirjoittanutkin hieman omakohtaisista kokemuksista täyttää (silloiset) aktiivisuusehdot yrittäjänä vain menettääkseen kaiken toimeentulon kahdeksi kuukaudeksi. Koen vääryksiä ja kohtuuttomuuksia vastaan voimakkaasti – ja se on varmaan yksi driverini myös politiikassa. 

Yli kymmenen vuotta ehti vierähtää Hyvinkään keskustassa asuessani, kunnes siirryin väljemmille mäntymaisemille. Nykyisin minuun saattaa törmätä esimerkiksi sveitsin puistossa.  

Nyt (2020) olen toiminut jo pari vuotta yrittäjänä, ja saanut tutustua lisää liikenteen ja logistiikan maailmaan. Viestintätaidoista on kyllä hyötyä tälläkin alalla, kuten elämässä yleensäkkin.