Paavolatalosta alueen uusi sydän

Elinvoimahankkeita suunniteltaessa katse ei aina kohdistu kaupunginosiin. Niissä kuitenkin piilee arvaamaton potentiaali – jopa Hyvinkäällä.

Jussilankadun kerrostalojen remontti ilahduttaa! Hyvinkään vuokra-asunnot on tehnyt valtavat remontit Jussilankadun taloissa – putkiremontti, kylpyhuoneet, keittiöt ja pinnat. Taloihin jälkiasennettiin hissit ja uusia parvekkeitakin on julkisivuun putkahtanut. Talojen päätyyn on lisäksi maalattu muraalit ilahduttamaan meitä ohikulkijoita. Useat alueen rakennuksista ovat sen ikäisiä, että peruskorjausikä häämöttää, ellei ole jopa ylitetty.

On tärkeää pitää kaupunginosista huolta ajallaan. Paavola saa nyt ansaitsemaansa huomiota, kun kaupunginosaan suunnitellaan uusia tiloja varhaiskasvatukselle, sekä liikuntatiloja yhteiseksi koulun kanssa. Imagon parantaminen, peruskorjaukset ja parannukset – sekä jopa pienimuotoinen täydennysrakentaminen tekee kaupunginosissa hyvää. Riittävä asukaspohja varmistaa, että esimerkiksi lähikauppa, bussilinja tai päiväkoti alueella säilyy.

On tärkeää pohtia millaisia lähipalveluita näissä kaupunginosissa voisi jatkossakin tarjota. Esimerkiksi postipalvelut ovat jo pidemmän aikaa siirtyneet pakettiautomaatteihin, jolloin kaikenlaisten ostosten tilaaminen kotiin helpottuu kaikenikäisille ja -kuntoisille. Onko esimerkiksi Paavolassa tai muissa kaupunginosissa sen kaltaista liiketilaa, jonne uusia innovaatioita tai liikeideoita voisi tulla pilotoimaan?

Entä voisiko kaupunki tarjota liikuntatilojen yhteydessä myös uudenlaista tilaa kulttuurille? Olisiko vaikka kaupunginmuseolle mahdollista varata näyteikkunatyyppistä näyttelytilaa Paavolatalon (tai tulevaisuudessa muiden kohteiden) yhteyteen – siten, että näihin ”mininäyttelyihin” voisi tutustua maksutta ympäri vuorokauden ulkopuolelta?

Entä minkälainen yhteis/iltakäyttö näissä tiloissa on jatkossa mahdollista? Nykyisellä teknologialla olisi täysin mahdollista esim. sovelluspohjaisilla- tai koodilukoilla avata kouluja tai muita tiloja iltakäyttöön. Saisiko uusi Paavolatalo uutta yhteisöllisyyttä yhdistysten edullisena kohtauspaikkana?

Niko Kostia
Kirjoittaja on hyvinkääläinen vihreä politiikantekijä ja yrittäjä

Kolumni on julkaistu Aamuposti -lehdessä 13.8.2024


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *