Kuntavaalit 2021

Vaalikampanja starttasi Hyvinkää-päivänä 30.7.2020. Vaalit tulevat olemaan minulle kolmannet kuntavaalit, tähtäimenä parantaa tulosta ja nousta varsinaiseksi valtuutetuksi vuoden 2021 kuntavaaleissa.

Ajankohtaista vaalikentiltä:
Lähden ehdolle, koska tasa-arvo vaatii taistelijoita 3.11.2020
Lähden ehdolle, jotta sukupolveni ääni kuuluisi valtuustossa 5.10.2020
Lähden ehdolle, koska ympäristö tarvitsee puolustajia 15.9.2020
Vaalikampanjan startti 30.7.2020

Niko Kostia – Ystäväsi valtuustossa:

Luonnon ystävä:

Kaupunkimme on rikkaan luonnon ympäröimä ja lävistämä, pidetään siitä kiinni. Turvataan puistot, lähivirkistysalueet, metsät ja muut luontohelmet alueellamme. Meillä on monia lajikirjavia suo-, kosteikkoalueita joita ei pidä tuhota. Upeita metsäalueita, joilla ei tule tehdä laajaa avohakkuuta. Sekä valmis luontomatkailuverkosto, joka kutsuu kauempaakin vierailulle alueellemme.

Olemme vastuussa pohjavesistä ja vesistöalueistamme – ja meidän tulee parantaa otettamme niiden suojelussa. Meidän ei tule sallia pohjavettä uhkaavia tai sen muodostumista haittaavia toimia tai rakentamista. Vanhat sekaviemärit on jätettävä historiaan nopeutetulla aikataululla. Työtä vesistöjen puhdistamiseksi ja järvien laadun parantamiseksi on jatkettava paikallisesti.

Meidän täytyy kaikessa toiminnassamme ajatella luonnon monimuotoisuutta, ja pyrittävä pysäyttämään lajikatoa paikallisesti – sekä annettava panoksemme ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa.

Kaupunki omistaa, rakentaa, kuluttaa ja ohjaa – joten sillä on mahdollisuutta valita paremmin. Kaupunki voi tarjota kouluruokana ravitsevaa lähiruokaa ja mutkatonta kasvisruokaa. Tämä myös lisää kotimaista kysyntää ja työpaikkoja lähialueillemme. Kaupunki voi siirtyä säästämään energiaa moderneilla katuvaloilla ohjauksineen, ja varmistaa, että niihin hankitaan ekologisesti kestävää energiaa.

Kaupunki voi määritellä minkälaisilla kalustoilla ja ketkä sen alueella tekevät katutöitä ja kuljettavat asukkaita. Kunhan vain vaadimme parempaa. Kaupunki voi auttaa meitä valitsemaan polkupyörän, potkulaudan ja lenkkitossut auton sijaan, jos kevyen liikenteen infrastruktuuri on kunnossa ja turvallista.

Kaikki nämä ovat valintoja, jotka pitää tehdä. Mutta siihen tarvitaan valtuutettuja, jotka puolustavat ympäristöä.

Aiheesta blogissa:
Lähimetsä on asumisen vetovoimatekijä