Kuntavaalit 2021

Vaalikampanja starttasi Hyvinkää-päivänä 30.7.2020. Vaalit tulevat olemaan minulle kolmannet kuntavaalit, tähtäimenä parantaa tulosta ja nousta varsinaiseksi valtuutetuksi vuoden 2021 kuntavaaleissa. More in english can be found here!

Ajankohtaista vaalikentiltä:
Ilmastotekoja Hyvinkäällä 12.5.2021
Parempi, kaikille hyvä Hyvinkää 3.3.2021
Parempi ja ihana 2021 31.12.2020
Lähden ehdolle, koska tasa-arvo vaatii taistelijoita 3.11.2020
Lähden ehdolle, jotta sukupolveni ääni kuuluisi valtuustossa 5.10.2020
Lähden ehdolle, koska ympäristö tarvitsee puolustajia 15.9.2020
Vaalikampanjan startti 30.7.2020

Niko Kostia – Ystäväsi valtuustossa:

Luonnon ystävä:

Kuvitus: Luonnon ystävä. Mehiläinen yrttioksalla.

Kaupunkimme on rikkaan luonnon ympäröimä ja lävistämä, pidetään siitä kiinni. Turvataan puistot, lähivirkistysalueet, metsät ja muut luontohelmet alueellamme. Meillä on monia lajikirjavia suo-, kosteikkoalueita joita ei pidä tuhota. Upeita metsäalueita, joilla ei tule tehdä laajaa avohakkuuta. Sekä valmis luontomatkailuverkosto, joka kutsuu kauempaakin vierailulle alueellemme.

Olemme vastuussa pohjavesistä ja vesistöalueistamme – ja meidän tulee parantaa otettamme niiden suojelussa. Meidän ei tule sallia pohjavettä uhkaavia tai sen muodostumista haittaavia toimia tai rakentamista. Vanhat sekaviemärit on jätettävä historiaan nopeutetulla aikataululla. Työtä vesistöjen puhdistamiseksi ja järvien laadun parantamiseksi on jatkettava paikallisesti.

Meidän täytyy kaikessa toiminnassamme ajatella luonnon monimuotoisuutta, ja pyrittävä pysäyttämään lajikatoa paikallisesti – sekä annettava panoksemme ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa.

Kaupunki omistaa, rakentaa, kuluttaa ja ohjaa – joten sillä on mahdollisuutta valita paremmin. Kaupunki voi tarjota kouluruokana ravitsevaa lähiruokaa ja mutkatonta kasvisruokaa. Tämä myös lisää kotimaista kysyntää ja työpaikkoja lähialueillemme. Kaupunki voi siirtyä säästämään energiaa moderneilla katuvaloilla ohjauksineen, ja varmistaa, että niihin hankitaan ekologisesti kestävää energiaa.

Kaupunki voi määritellä minkälaisilla kalustoilla ja ketkä sen alueella tekevät katutöitä ja kuljettavat asukkaita. Kunhan vain vaadimme parempaa. Kaupunki voi auttaa meitä valitsemaan polkupyörän, potkulaudan ja lenkkitossut auton sijaan, jos kevyen liikenteen infrastruktuuri on kunnossa ja turvallista.

Kaikki nämä ovat valintoja, jotka pitää tehdä. Mutta siihen tarvitaan valtuutettuja, jotka puolustavat ympäristöä.

Aiheesta blogissa:
Ilmastotekoja Hyvinkäällä
Lähimetsä on asumisen vetovoimatekijä
Jollei jouluna ole lunta

Kulttuurin ystävä:

Kirjasto on merkittävä tasa-arvoteko, jota suomalaiset rakastavat. Tehdään ensi kaudella kunniaa kirjastollemme, ja tuodaan se 2000 luvulle. Tulevaisuudessa kun alueita kehitetään, olisi toivottavasti mahdollista palauttaa sivukirjasto myös Paavolaan, ja samalla vahvistaa kulttuuritarjontaa ympäri kaupunkia -esimerkiksi pienten sivugallerioiden muodossa. Ilman henkilökuntaakin toimivat pienet “näyteikkunat” ja tilat toisivat uudenlaista toimintaa ja katseltavaa myös kaupunginosiin – vaivaton tapa esitellä teoksia niin kuvataiteesta suurempiin installaatioihin, kuin valo- ja videoesityksiinkin. Maksutta kaupunkilaisille. Hyvinkään vihreiden ehdokkaiden yhteinen kirjastoaloite on tullut pitkälti minun päästäni, olemme yhdessä muotoilleet sen paremmaksi – ja tuleva valtuustoryhmä on sitoutunut asian edistämiseksi.

Kaupungille voisi jatkossa sijoitella lisää vaihtuvia näyttelyn osia, kuten nyt katukuvassa näkyneet historialliset valokuvat värikkäissä kehyksissä pienen tarinan kera. Samanlaiset kehykset sopisivat näyttävälle paikalle esimerkiksi sveitsin harjulle, josta voisi jokainen vierailija ottaa oman digitaalisen postikorttinsa – tai ottaa Hyvinkää-selfien. Kaikenlaiset suuremmatkin veistokset, esimerkiksi väliaikaisina installaatioina saavat minulta vihreää valoa – kulttuuri tuo lisää väriä arkeen. Me voimme tuoda lisää kulttuuria myös museoiden ulkopuolelle!

Ensi kaudella on tärkeää turvata kulttuurin rahoitus Hyvinkäällä. Museoiden toiminta voi jatkua vain riittävällä henkilöstöllä ja budjetilla – sama koskee luonnollisesti musiikkiopistoa ja muita taiteen perusopetusta tarjoavaa tahoa kaupungissa. Emme voi vuodesta toiseen juustohöylätä kulttuurin budjettia ja odottaa, että tahota vuodesta toiseen keksivät tavan sopeutua. Ajaudumme muuten tilanteeseen jossa vain rikkaiden lapsilla on varaa soittaa tai luoda taiteita – eikä tavallinen perusnäyttely ilman uudistamista kerää kulttuurivieraita kaupunkiin kovin pitkään.

Kulttuuri ei voi enää olla se, joka aina nöyrtyy. Leikkausten tie on nyt kuljettu. Seuraavaksi tarvitaan kulttuurikenttämme kunninapalautus Hyvinkäälle!

Aiheesta blogissa:
Kulttuurille. Nyt.
Valtuusto tarvitsee kulttuurin puolustajia

Sinun ystäväsi:

Tarvitsemme lempeyttä ja pitkäjänteisyyttä kaupungin kehittämiseksi. Puhalletaan uutta eloa kyläseuduillemme tekemällä kouluista kylän keskuksia. Toivotetaan tervetulleiksi asukkaat jotka kaipaavat humisevia harjuja, kuin nekin jotka arvostavat arjen urbaania helppoutta.

Tehdään puoluerajat ylittävää yhteistyötä, jolla etsitään keinot houkutella ja pitää yritykset kaupungissa. Tuetaan yrittäjiä erityisesti heidän ensimetreillään, antamalla neuvoja ja verkostoitumismahdollisuuksia. Meille ideat ja ihmiset ovat tervetulleita nyt ja tulevaisuudessa.

Edellytetään rakennuttajiltamme enemmän, niin ympäristön kuin sosiaalisestakin näkökulmasta. Voimme vaatia mm. pitkäaikaistyöttömien työllistämistä, rakennusten mukautuvuutta, sekä ohjata rakennustapojen- ja materiaalien osalta.

Tuetaan liikuntaa ja urheiluharrastamista päivittämällä harrastuspaikat. Moni kaipaa ulkojäätä täydentämään talviurheilumahdollisuuksia myös leudompina talvina. Selvitetään millaisilla korjauksilla ja parannuksilla jää- ja curlinghalleja voitaisiin parantaa harrastajille. Myös Renton kanssa toteutettava yhteistyöprojekti Hangonsiltaan rakennettavasta areenasta pitää saada pian liikkeelle, tai sopimuksen mukaisesti tontti kaupungille. Samalla tulee pöydälle myös musiikkiopiston uusien tilojen toteuttaminen.

Olen sitoutunut myös setan sateenkaarikunta – tavoitteisiin:
1) Edistän aktiivisesti sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ja hyvinvointia sekä kaikkien yhdenvertaisuutta kunnassa.
2) Työskentelen sateenkaari-ihmisiin kohdistuvaa syrjintää ja vihapuhetta vastaan sekä
3) Varmistan, että sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oma ääni kuuluu päätöksenteossa.
+ allekirjoittanut myös Trans Ry:n kuntavaalitavoitteet.

Aiheesta blogissa:
Kolme ideaa kauppatorin piristämiseksi
Hyvinvointia Hyvinkääläisille
Villi pikaraitiotievisio
Hyvinvoiva sateenkaariHyvinkää & Parempi sateenkaariHyvinkää

Muut Hyvinkään vihreät ehdokkaat löydät täältä. Kuuntele myös podcastiäni: #VireäHyvinkää!