Paras, rakas vihollisemme covid-19

Näyttää siltä, että jokainen saa viruspandemiasta kimmokkeen omalle suosikki-inhokilleen – tai kipinän omaan ruutitynnyriinsä. Yksi pääsee kurmoottamaan lihavia, koska jostain syystä koronan aikana ylipaino on ilmeisesti jotain mistä pitää erityisesti olla huolissaan. Toinen pääsee haukkumaan kiinalaisia, koska onhan se nyt aina vähän epäilyttävä hallinto. Kolmas kehottaa meitä muita rukoilemaan ankarasti, koska ilmeisesti Jeesus osaa parantaa koronaviruksen.  

Omaa suosikki-inhokkiaan voi myös kätevästi haukkua siitä, ettei se osannut varautua tähän pandemiaan. Ammattiyhdistysliikkeet, sairaanhoitopiirit, ministeriöt tai prismat – ihan sen perusteella mitä sattuu vihaamaan. Minulla on teille uutinen: _Kukaan_ ei osannut tähän varautua, mitään tyylipisteitä tästä ei jaeta, joten muiden painaminen alas, tilanteessa jossa kaikki ovat jo polvillaan on pelkkää kannibalismia. 

Eräälle virus on hyvä hetki vastustaa kaupungistumista, koska siellähän ahtaasti asuvat ihmiset levittävät tartuntoja enemmän. Jollekulle muulle on taas sopiva hetki esittää uudelleen minkä tahansa epämieluisan hankkeen perumista tai lykkäämistä, liittyipä se virustilanteeseen tai ei.  

Kriisi tekee näkyväksi teidän argumenttienne epäjohdonmukaisuuden. 

Sössötys samasta veneestä kannattaa lopettaa jo – osa kelluu ulapalla kaukana perässä. Kriisiä haluttiin hoitaa yhdessä ensimmäiset viisi minuuttia, sen jälkeen olikin jo väärin varauduttu ja vastattu. Ensin koulut olisi pitänyt sulkea minuutin varoitusajalla, nyt niitä ei saisi sitten millään avata uudestaan vaikka terveydenhuollon asiantuntijat puoltavat ratkaisua. Uudenmaan sulkeminen oli silkkaa fasismia, paitsi, että sitten kun tuli hetki avata rajat se ei enää käynytkään. Yritykset piti pelastaa, mutta sitten tukia jaettiin väärin. No okei, niitä kyllä ruvettiin jakamaan aika päin seiniä.  

Kriisi tekee näkyväksi todellisen luontomme. Suomalaiset eivät ole mitään mukavaa yhteistä sakkia – vaan eripurainen, kateellinen ja ilkeä, toisilleen kiukkuinen heimo. 

Valokuva: CDC


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *