Ennakkoäänestys aluevaaleissa 2022

Ennakkoäänestys alkaa tänään 12.1. ja päättyy 18.1. – äänestää voit missä tahansa äänestyspaikassa, missä tahansa Suomen kunnassa. Tarvitset äänestämistä varten kuvallisen henkilöllisyystodistuksen – sekä tietysti ehdokkaasi. Olen mielelläni ehdokkaasi, keski-uudenmaan alueella minua voi äänestää numerolla 273.

Hyvinkään ennakkoäänestyspaikat ovat avoinna arkisin – ja ne ovat kaupungintalon aulassa, puolimatkan koululla ja kipinä-talossa.

Vaalipäivänä, eli 23.1. voit äänestää vain omassa äänestyspaikassasi, eli osoitteesi mukaisella paikalla – yleensä kaupunginosasi koululla tai vastaavalla. Äänestyspaikkasi lukee kotiin toimitetussa kirjallisessa ilmoituksessa äänestysoikeudessa aluevaaleissa – osalle, kuten minulle ilmoitus on tullut pelkästään sähköisenä, suomi.fi palveluun.

Toimi äänestyspaikalla ohjeiden mukaan ja noudata terveysturvallisuusohjeita. Saavuthan äänestämään vain terveenä!

Katso lisää ohjeita terveysturvalliseen äänestämiseen, sekä miten äänestää jos olet karanteenissa oikeusministeriön vaalit.fi sivustolta!


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *