Liikuntahalli toteutuu – tosin kaupungin toimesta

Aamuposti 16.12.2022 kertoo odotetun uutisen: ”Hyvinkään kaupunki valmistautuu ostamaan Rentton tontin”. Otsikon taakse kätkeytyy siis Rentto Oy:n ja Hyvinkään välinen sopimus monitoimihallin rakentamisesta Hangonsillan jatkeeksi heti rautatieaseman kupeessa. Sopimus on nyt purkautunut, sillä Rentto ei saanut rahoitusta järjestymään hankkeelleen.

Ei toisaalta ihme, sillä suunnitelmat ovat olleet melko suureellisia ja rahoitus vähintäänkin kyseenalaista. Lupaus oli tietenkin oheisen markkinointikuvan kaltaisesta upeasta ja korkeatasoisesta monimuotoisesta kaupunkikorttelista – mutta olisin ollut valmis lyömään isoistakin panoksista vetoa, että mitään tämän kaltaista ei olisi lopulta tontille päätynyt. Käyttäjille, kuten harrastusryhmille vuorot olisivat tulleet liian kalliiksi ja ainut sitoutunut vuokraaja olisi ollut Hyvinkää itse, liikuntavuorojen osalta. Myöskään musiikkiopistolle ei olisi löytynyt kohtuuhintaista ratkaisua Renton toimesta – joten nyt on toisaalta hyvä, että kaupunki tekee projektin itse, fokuksena käyttäjät ja kirstunvartijoina valtuusto.

Matkan varrella on ollut lukuisia kohtia, joka horjutti uskoa projektin valmistumiseen. Viivästyksiä, tahoja vetäytyi hankkeesta, suureelliset suunnitelmat saivat vastatuulta. Minusta peli olisi pitänyt puhaltaa poikki jo aikaisemmin, mutta nyt asiassa ei ainakaan jää jossiteltavaa tai mitään hampaankoloon. Rentto on itse joutunut ilmoittamaan vetäytyvänsä hankkeesta ja myyvänsä tonttimaan takaisin kaupungille.

Päällisin puolin on hyvä uutinen, että kaupunki voi nyt suunnitella tilat jotka tukevat mm. Hyvinkään lukion liikuntatilojen tarvetta, sekä musiikkiopistolle tilat sellaiseen hintaan, joka olisi edes jotenkin mahdollinen. Huonoa on toki se, että nyt kaupungin keskustaan tungetaan mahdollisesti jälleen yksi arkkitehtonisesti laimea ja kunnianhimoton, ruma riemuliiteri. Toivottavasti valtuusto on aikanaan hököllä, eikä salli tontille mitään peltikorttelia.

Kuva: Rentto Oy, red carpet areena promootiomateriaalia


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *