Parempi ja ihana 2021

Vuosi sitten tähän aikaan olimme mökillä kaveriporukalla, ja mietittiin mihin koko vuosikymmen meni ja millainen se oli. Kaikilla oli myös odotukset korkealla, mutta niin vaan uusi vuosikymmen alkoi ja muutti parissa kuukaudessa kaiken. Riippumatta siitä millainen tautitilanne tai rokotuksen kattavuus tulee olemaan, ensi vuosi on merkitsevä.

Ensi vuonna alkaa uusi normaali. Me emme enää voi jatkaa jokainen vain kotona istumalla, vaan on alettava ottamaan uusia tapoja käyttöön. Miten jatkossa tehdään töitä, kuinka liikumme? Miten kulutamme kulttuuria, käymme keikoilla ja museoissa. Kuinka syömme ulkona ja tilaamme ruokaa ja tuotteita kotiimme. Moneen asiaan on jo tullut muutos, mutta jos paluuta normaaliin ei ole – emme voi enää odottaa esimerkiksi kulttuurikentän olevan kokonaan pysähdyksissä. On katsottava vakavalla ja innovoivalla otteella tulevaa. Kuinka matkailemme ensi kesälomalla kotimaassa ja miten muusikoille, ravintoloitsijoille ja monille muille riittää asiakasvirtoja.

Jos normaaliin pystytään palaamaan, voidaan hetki heijastella, ottaisimmeko tästä ajasta parhaat asiat mukaan? Jokainen tuntee arjessaan hyvät jutut, puhukaa niistä rohkeasti työpaikoilla ja harrastuksissanne. Osaviikkoinen etätyö on varmasti monien haaveena, ja se jo yksistään voi muuttaa kaupunkejamme. Säästyvä aika lisää hyvinvointia, säästää rahaa sekä luontoa.

Kevät on myös kuntavaalien aikaa. Vielä ei ole myöhäistä asettua ehdolle kanssani puolustamaan ympäristöä, lähiluontoa ja tasa-arvoa.

Päädyimme sitten ensi vuonna mihin tahansa, ja mitä hyvänsä sinä aiot tehdä, tee siitä merkityksellistä. Tee vuodesta 2021 sinun vuotesi.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *