Sitaatti: Elämäntapamme ei ole kaikilta puolin kestävää. Kuvassa Niko Kostia

Kuntavaalit vielä kerran.

Aivan ensiksi haluan kiittää kaikkia äänestäjiä. Niitä, jotka luottivat minuun – ja niitä, jotka luottivat vihreisiin. Tuloksemme oli valtakunnallista tulosta parempi, mutta emme onnistuneet kasvamaan. Ryhmissämme käydyissä keskusteluissa on arveltu mm. Sonninmäen olleen sellainen kysymys, joka siivitti meitä eteenpäin, ainakin jossain määrin.

Henkilökohtainen tulos oli pettymys. Olin kuitenkin vaalien suhteen realisti, enkä elätellyt läpimenon suhteen suuria toiveita. Ryhmämme on kuitenkin vain keskikokoinen (6 valtuutettua), sekä useiden lahjakkaiden miesten kesken oli kilpailua paikoista: Vihreät on kuitenkin voittopuoleisesti naisten, ja sellaiseksi identifioituvien puolue. Hyvinkää ei ole lainkaan niin iso kaupunki, että vihreät, kaupunkiliberaalit teemat pääsisivät korostumaan – ainakaan toistaiseksi.

Ryhmäni kuitenkin päätyi esittämään minua kiinteistöosakeyhtiö Wanhan villatehtaan hallitukseen, joka on siis vähän niin kuin taloyhtiön hallitus yleensä – mutta toki ihan valtavan kiinnostavan ja suuren kokonaisuuden vartija. Odotan innolla tulevaa kautta, jolloin pääsen mukaan kehittämään ja vastaamaan muuttuvan työ- ja tapahtumakentän haasteisiin kaupunkimme suurimman kokous- ja tapahtumakeskuksen palveluksessa.

Tällä tuloksella putosin siis valtuustoryhmän toiminnasta, mutta jatkan yhdistyksen toiminnassa – esimerkiksi viestinnän parissa. Kirjoitan jatkossakin ideoista ja luottamustehtävästäni, mutta ainakin näin aluksi taas vähän harvemmin kuin vaalien alla. Olen yhdistyksen puolesta mukana rakentamassa myös ensimmäisiä aluevaaleja, jotka ovat myös omalla tavallaan kiinnostavat – niistä lisää tuonnempana.

Ilmastokysymykset tulevat olemaan pinnalla seuraavan kauden aikana paljon. Olemme veitsenterällä mitä tulee reilun ja hallitun muutoksen tekemiseen – Elämäntapamme ei ole kaikilta puolin kestävää, eikä meillä ole kauaa aikaa ennen kuin joudumme seinää vasten tekemistämme valinnoista. Toivon valitulle valtuustolle viisautta ja rohkeutta perehtyä tieteelliseen aineistoon ja kuunnella tutkijoita ja asiantuntijoita – Meillä on edessämme uudenlainen arki, tulevaisuus ja varautuminen pysyviin muutoksiin, kuten runsaampiin sademääriin tai kuumempiin helleaaltoihin. Minulle on suotu mahdollisuus varautua tulevaan ja vaikuttaa ilmastotavoitteisiimme villatehtaan puolelta – suhtaudun tehtävään ja tavoitteisiin vakavasti. Toivottavasti myös muu hallitus näkee asian vakavuuden, jotta me saamme yhdessä jotain oikeasti aikaan.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *